Za nami pierwsza w nowym roku edycja Targu Regionalnego. Na stoiskach królował asortyment typowo zimowy: rozgrzewające miody, przetwory, soki czy syropy. Nie zabrakło tradycyjnych wędlin, pieczywa czy serów, choć tych ostatnich było nieco mniej niż zwykle ze względu na zimowe braki świeżego mleka. Z pewnością cieplej robiło się przechodniom odwiedzającym stoisko Z greckiego Peloponezu, na którym pojawiły się świeże owoce i warzywa prosto z Grecji. 

Z nowym rokiem na Targu Regionalnym przywitaliśmy nowych wystawców. Swoje przetwory (syropy, konfitury, mieszanki ziół) zaprezentowała Domowa Spiżarnia, a Piastrella zaserwowała domowe makarony, czyli asortyment o który wielu bywalców Targu pytało. Były też smaczne pasty, sosy i domowy żurek. Liczymy, że nowi wystawcy zostaną z nami na dłużej. 

Kolejne spotkanie już 25 lutego!

Zdjęcia ze styczniowego Targu Regionalnego