Za nami pierwsza wiosenna edycja Targu Regionalnego. Na stoiskach naszych wystawców zazieleniły się liście pierwszej nowalijki – czosnku niedźwiedziego oraz powracających po zimowej przerwie sadzonek roślin ozdobnych i ziół. Pojawiły się też pierwsze akcenty świąteczne. Choć targ wielkanocny dopiero przed nami, to część wystawców już zaprezentowała okolicznościowe wypieki i ozdoby (m.in. od powracającej na targ Agi Hobby). Z nowości można było spróbować tradycyjnych greckich przekąsek ze stoiska „Z greckiego Peloponezu” oraz gorącego żurku od producentów tradycyjnych produktów „Naturalnie”. Nie zabrakło też serów, miodów, wędlin, olejów czy kawy. Liczymy, że wraz z cieplejsza aurą Targ Regionalny stanie się jeszcze bogatszy i ciekawszy. Zapraszamy do odwiedzania nas co miesiąc. 

UWAGA! Kolejna edycja targu odbędzie się wyjątkowo 13 kwietnia. Targowi wielkanocnemu towarzyszyć będzie wyjątkowe wydarzenie: „Małopolski stół wielkanocny”, czyli okolicznościowe degustacje i konkursy. Szczegóły wkrótce!

Zdjęcia z marcowej edycji Targu Regionalnego