Listopadowy targ Regionalny już za nami. Na stoiskach można było zaopatrzyć się we wszystko co niezbędne do przetrwania jesieni. Były rozgrzewające miody i syropy, bogate w witaminę C przetwory (dżemy, soki, konfitury, kiszonki), zioła, naturalne kosmetyki i smaczne domowe ciasta. Po raz pierwszy pojawiła się u nas Władysława Dróżdż z naturalnymi suplementami. O zbliżających się świętach przypominało m.in. stoisko Barbary Litwin z ekologicznymi i zdrowymi zestawami prezentowymi. Miłośnicy zdrowej kuchni z pewnością znaleźli coś dla siebie u Ewy Michnik oferującej produkty fit, w tym przeznaczone dla wegan. Targowymi debiutantami byli też Damian Kiwior z górskimi serami i żurawiną oraz Pasieka Janowice.

Kontynuowaliśmy rozpoczęte miesiąc temu inicjatywy. Podczas Targu odbył się finał II edycji konkursu plastycznego dla dzieci „Nie marnuj żywności – szkoda planety!” w ramach akcji Ministerstwa Rolnictwa pod tym samym tytułem. Zwycięzcy otrzymali markowe plecaki od  Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa oraz vouchery do strefy zabaw dla dzieci i groty solnej od Centrum Sportów Rakietowych. Dziękujemy naszym sponsorom. Już pracujemy nad kolejnymi wspólnymi projektami.

W grudniu odbędzie się druga edycja Targu Bożonarodzeniowego. Już wkrótce więcej informacji o tym niezwykłym wydarzeniu. Przygotowaliśmy m.in. degustacje, kolędy na żywo, konkursy z cennymi nagrodami, a przede wszystkim wyjątkowo świąteczny asortyment wystawców. Zapraszamy już 18 grudnia!

Zdjęcia z listopadowej edycji Targu Regionalnego