Za nami listopadowe spotkanie na Targu Regionalnym. Choć na stoiskach dominował typowo jesienny asortyment (przetwory, kiszonki, wypieki), to dało się już zauważyć akcenty świąteczne. Można było zaopatrzyć się m.in. w wędzone śliwki z Dobrociesza czy suszone jabłka z Janowic. Część wystawców przygotowała specjalne zestawy prezentowe. Bogatszy niż zwykle był też wybór ciast. Tego typu atrakcji z pewnością nie zabraknie podczas edycji grudniowej, która będzie miała wyjątkowy świąteczny charakter, a jej bohaterem będzie karp. Więcej o tym już wkrótce.

Poza świątecznymi akcentami  nie zabrakło tradycyjnych towarów: serów, chlebów, miodów, wędlin czy naturalnych kosmetyków. Po raz pierwszy na Targu Regionalnym pojawiły się słodkie wypieki z Pracowni Smaku. Mamy nadzieję na kolejne spotkania!

Zdjęcia z listopadowej edycji Targu Regionalnego