W czwartą niedzielę czerwca, jak co miesiąc, na placu przy ul. Giełdowej 15 spotkali się producenci i przetwórcy lokalnych wyrobów najwyższej jakości. Na stoiskach królowały czereśnie – na wagę oraz w formie przetworów. Były też pierwsze ogórki małosolne i kiszona młoda kapusta. Jak zwykle nie mogło zabraknąć serów, wędlin, sałatek, soków, olejów i miodów. Klienci mogli także zaopatrzyć się w pachnące pieczywo i inne wypieki.
Z okazji wypadającego w niedzielę dnia ojca przygotowaliśmy konkurs „Jak dobrze się znacie”. Tym razem wiedzę o swoich zwyczajach i upodobaniach przetestowali panowie ze swoimi dziećmi. Zabawa była przednia, a zwycięzcy otrzymali nagrody od naszych darczyńców, którymi byli: restauracja FOOD HOUSE i Rajtek Dziecięcy Raj. Bardzo dziękujemy za wsparcie.
A już w lipcu kolejne specjalne wydarzenie: spotkanie z małopolskimi tradycjami serowarskimi. Szczegóły wkrótce.
Zdjęcia z czerwcowej edycji Targu Regionalnego